SD kaartlezers

Als het SD kaartje van je fototoestel of camera vol raakt kun je geen foto’s of video’s meer maken. Je wil natuurlijk de gemaakte foto’s niet weggooien, maar zo snel mogelijk van het kaartje overzetten naar je laptop of PC. Nadat je de foto’s hebt overgezet, kun het SD kaartje wissen zodat je weer voldoende ruimte hebt voor nieuwe foto’s. Het overzetten van je foto’s en video’s doe je met een SD kaartlezer. Je steekt het SD kaartje in de SD kaartlezer. Daarna steek je de USB aansluiting van de SD kaartlezer in een vrije USB poort van je laptop of PC. Je computer herkent de kaartlezer als een externe opslag. Open de externe opslag en sleep de foto’s naar een map waar je ze wilt opslaan.

SD kaartlezer kopen

Er zijn meerdere types en formaten geheugenkaartjes die in foto- en videocamera’s gebruikt worden. Een van de meest gebruikte types is het SD geheugenkaartje. Een SD geheugenkaartje heeft een formaat van 32 bij 24 millimeter en is 2,1 millimeter dik. Een SD geheugenkaartje is eenvoudig te herkennen aan de gestileerde letters SD. Er is ook nog een kleinere uitvoering van het SD geheugenkaartje en dat is het micro SD geheugenkaartje. Dit geheugenkaartje wordt vaak geleverd met een adapter die het formaat van een normaal SD geheugenkaartje heeft. Zo past een micro SD kaartje in een gewone SD kaartlezer. Sommige PC’s en laptops zijn voorzien van een interne SD kaartlezer. Je kunt rechtstreeks een SD geheugenkaartje insteken. Zodra het kaartje herkend is, wordt het als externe opslag op je desktop zichtbaar. Voor laptops en PC’s zonder een ingebouwde SD kaartlezer kun je een externe SD kaartlezer gebruiken. Een externe kaartlezer is voorzien van een USB stekker waarmee je de kaartlezer eenvoudig op je PC of laptop kunt aansluiten. Zodra je een SD geheugenkaartje in de externe SD kaartlezer steekt wordt deze herkend en zal als externe opslag op je desktop zichtbaar worden.

SD kaartlezer met verschillende soorten aansluitingen

Een SD kaartlezer kan met verschillende aansluitingen geleverd worden. Welke moet je kiezen? De eenvoudigste uitvoering SD kaartlezer is de uitvoering met de ingebouwde standaard USB stekker. De stekker wordt vaak door een kapje beschermd, zodat er geen stof of vuil in de USB stekker kan komen. Deze uitvoering wordt ook wel USB kaartleespen of -stick genoemd. Het gebruik is eenvoudig. Steek je SD geheugenkaartje in de kaartlezer en steek de kaartlezer in een vrije USB poort van je PC of laptop. Zodra je PC of laptop het SD kaartje herkend heeft, zal het op je desktop verschijnen als extern opslagmedium. Je kunt het kaartje openen door er op de desktop op te dubbelklikken. Selecteer je foto’s en video’s en sleep of kopieer ze naar een andere map op je PC of laptop. Zodra het kopieerproces gereed is, rechtsklik je het icoontje van je SD geheugenkaartje en klik je op (veilig) verwijderen. Daarna kun je de kaartlezer veilig uit de USB poort halen. Naast kaartlezers met de standaard USB aansluiting leveren we ook lezers met een micro USB aansluiting een variant op de standaard USB 2.0 aansluiting en de 30 pins Apple aansluiting.

USB standaard

De standaard SD kaartlezer USB stekker (“USB A” stekker) is de platte USB stekker die je bij veel randapparatuur aantreft. Bij onze SD kaartlezer kies je uit een USB aansluiting met de USB 2.0 of de USB 3.0 norm. Met de wat oudere USB 2.0 norm is een overdrachtssnelheid van 480 Mbps te halen. Met de moderne SD kaartlezer USB 3.0 norm is een veel hogere overdrachtssnelheid te halen die kan oplopen tot maximaal 5 Gbps. Deze snelheid kan alleen gehaald worden als alle andere componenten in de keten zoals het SD geheugenkaartje, de SDHC kaartlezer, de USB aansluiting in je laptop, de geheugenbus in je laptop en je opslagschijf deze snelheid ook aankunnen. Je kunt een USB poort op je laptop of PC herkennen aan de kleur van het balkje in de USB poort. Is dit blauw dan heb je met een USB 3.0 poort te maken. Heeft het balkje een andere kleur, dan heb je te maken met een USB 2.0 poort. Gelukkig kun je USB 2.0 en 3.0 door elkaar gebruiken en werkt een SD kaartlezer met USB 3.0 gewoon in een USB poort 2.0 poort en andersom.

Typen en soorten kaartlezers

Wij hebben diverse soorten kaartlezers in ons assortiment. Alle kaartlezers op deze pagina zijn geschikt voor het lezen van SD geheugenkaartjes, maar zijn vaak ook geschikt voor andere types kaartjes. Lees de omschrijving van de SD kaartlezer om erachter te komen voor welke kaartjes de kaartlezer geschikt is. De pen SD kaartlezer heeft een ingebouwde USB stekker zodat je deze SD kaartlezer meteen in een USB poort van je laptop of computer kunt steken. Deze SD kaartlezer is eenvoudig in je zak of cameratas mee te nemen, is licht en neemt weinig plaats in. Deze SD kaartlezer is ideaal voor gebruik onderweg. We verkopen SD kaartlezers die je met een USB kabeltje op je laptop of computer aansluit. Hierbij kun je kiezen voor kaartlezers met een los kabeltje dat je met een plugje in de kaartlezer plugt of kaartlezers met een kabeltje dat aan de lezer vast zit. Het voordeel van deze kaartlezers is dat ze vaak meerdere soorten geheugenkaartjes ondersteunen. Doordat de lezer met een kabel met je laptop of PC verbonden wordt, is het eenvoudiger om een kaartje in de lezer te steken en te verwijderen. Deze kaartlezer is ideaal voor gebruik op je werktafel.

Vragen en advies

Heb je vragen over een SD kaartlezer, heb je vragen over welke van onze kaartlezers te kiezen of wens je een meer technische vraag over een SD kaartlezer te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links