SD kaartlezers

Als het SD kaartje van je fototoestel of camera vol raakt kun je geen foto’s of video’s meer maken. Nadat je de foto’s hebt overgezet, kun het kaartje wissen zodat je weer voldoende ruimte hebt voor nieuwe foto’s. Het overzetten van je foto’s en video’s doe je met een SD kaartlezer. Je steekt het kaartje erin, daarna steek je de USB aansluiting van de SD kaartlezer in een vrije USB poort van je laptop of PC. Je computer herkent het apparaat als een externe opslag. Open de externe opslag en sleep de foto’s naar een map waar je ze wilt opslaan. Kies hieronder direct het product dat aan jouw eisen voldoet of lees eerst de aanvullende informatie.

SD kaartlezer kopen

Er zijn meerdere types en formaten geheugenkaartjes die in foto- en videocamera’s gebruikt worden. Een van de meest gebruikte types is het SD geheugenkaartje. Deze heeft een formaat van 32 bij 24 millimeter en is 2,1 millimeter dik. Er is ook nog een kleinere uitvoering van en dat is het micro SD geheugenkaartje. Deze wordt vaak geleverd met adapter die het formaat van een normaal geheugenkaartje heeft. Zo past een micro SD kaartje in een gewone kaartlezer. Sommige PC’s en laptops zijn voorzien van een interne lezer. Je kunt er rechtstreeks een geheugenkaartje insteken. Zodra deze herkend is, wordt het als externe opslag op je desktop zichtbaar. Voor laptops en PC’s zonder een ingebouwde kaartlezer kun je een van onze externe uitvoeringen gebruiken. Een externe SD kaartlezer is voorzien van een USB stekker waarmee je hem eenvoudig op je PC of laptop kunt aansluiten. Zodra je een geheugenkaartje erin steekt wordt deze herkend en zal als externe opslag op je desktop zichtbaar worden.

Verschillende soorten aansluitingen

Een SD kaartlezer kan met verschillende aansluitingen geleverd worden. Welke moet je kiezen? De eenvoudigste uitvoering is die met de ingebouwde standaard USB stekker. De stekker wordt vaak door een kapje beschermd, zodat er geen stof of vuil in de stekker kan komen. Deze uitvoering wordt ook wel kaartleespen of -stick genoemd. Het gebruik is eenvoudig. Steek je geheugenkaartje in het apparaat en steek deze in een vrije poort van je PC of laptop. Zodra het kaartje herkend wordt, zal het op je desktop verschijnen als extern opslagmedium. Je kunt het geheugen openen door er op de desktop op te dubbelklikken. Selecteer je foto’s en video’s en sleep of kopieer ze naar een andere map. Zodra het kopieerproces gereed is, rechtsklik je het icoontje van je geheugenkaartje en klik je op (veilig) verwijderen. Daarna kun je het device veilig uit de poort halen. Naast modellen met de standaard aansluiting leveren we ook lezers met een micro USB aansluiting een variant op de standaard aansluiting en de 30 pins Apple aansluiting.

USB standaard

De standaard stekker is de platte stekker die je bij veel randapparatuur aantreft. Bij onze modellen kies je uit een aansluiting met de USB 2.0 of de 3.0 norm. Met de wat oudere 2.0 norm is een overdrachtssnelheid van 480 Mbps te halen. Met de moderne 3.0 norm is een veel hogere overdrachtssnelheid te halen die kan oplopen tot maximaal 5 Gbps. Deze snelheid kan alleen gehaald worden als alle andere componenten in de keten zoals het geheugenkaartje, de lezer, de aansluiting, de geheugenbus en je opslagschijf deze snelheid ook aankunnen. Je kunt de soort poort op je laptop of PC herkennen aan de kleur van het balkje erin. Is dit blauw dan heb je met een 3.0 poort te maken. Heeft het balkje een andere kleur, dan is het een 2.0 poort. Gelukkig kun je 2.0 en 3.0 door elkaar gebruiken en werkt een SD apparaat met 3.0 gewoon in een 2.0 poort en andersom.

Typen en soorten

Alle apparaten op deze pagina zijn geschikt voor het lezen van SD geheugenkaartjes, maar zijn vaak ook geschikt voor andere media. Lees de omschrijving om erachter te komen voor welke kaartjes het apparaat geschikt is. Een SD kaartlezer in de vorm van een pen heeft een ingebouwde stekker zodat je dit apparaat meteen in een USB poort van je computer kunt steken. Dit type is eenvoudig in je zak of cameratas mee te nemen, is licht en neemt weinig plaats in en is zodoende ideaal voor gebruik onderweg. We verkopen ook typen die je met een USB kabeltje op je laptop of computer aansluit. Hierbij kun je kiezen voor uitvoeringen met los kabeltje of voor uitvoeringen met een kabeltje dat aan de lezer vast zit. Het voordeel van deze modellen is dat ze vaak meerdere soorten geheugenkaartjes ondersteunen. Doordat de lezer met een kabel met je laptop of PC verbonden wordt, is het eenvoudiger om een kaartje in de lezer te steken en te verwijderen. Deze uitvoering is ideaal voor gebruik op een werktafel.

Vragen en advies

Heb je vragen over een SD kaartlezer, heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Ik bestel hier alweer enige jaren, betrouwbaar adres. Reageert snel op mail en binnen een dag geleverd." 9,4
Perfect "Snelle levering, duidelijke website, top. Echt een aanrader." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links