Micro SD kaartlezers

De Micro SD geheugenkaartje is een handig klein geheugenkaartje dat veel ruimte biedt voor opslag van foto’s en video’s. Maar wat als een Micro SD tijdens het fotograferen of filmen vol raakt? Je kunt dan geen foto’s of video’s meer maken. Slim is om de foto’s en video’s over te zetten op je laptop of computer. Het overzetten van foto’s en video’s naar je laptop of computer doe je het snelste met een Micro SD kaartlezer ook wel Micro SD card reader USB genoemd. Steek het Micro SD geheugenkaartje in de Micro SD kaartlezer. Steek daarna de USB plug van de Micro SD kaartlezer in een vrije USB poort van je computer. Er verschijnt een icoontje, externe opslag op je desktop.

Micro SD kaartlezer kopen

Het Micro SD geheugenkaartje is het nieuwste geheugenkaartje voor gebruik in consumentenelektronica. Ze hebben een formaat van 15 millimeter lang, 11 millimeter breed en maar 1 millimeter dik. Daarmee is dit het kleinste uitneembare geheugenkaartje dat op de markt is. Een Micro SD geheugenkaartje past in een SD geheugenkaartje adapter die er vaak gratis bij geleverd wordt. Natuurlijk wil je de adapter niet altijd mee hoeven nemen en is het ook meer werk om het kaartje eerst in een adapter te steken en daarna in een SD kaartlezer. Het is veel handiger om een kaartlezer te hebben waar je direct een Micro SD kaartje in kunt steken. Er zijn weinig laptops en PC’s met een ingebouwde Micro SD kaartlezer, dus je bent aangewezen op een externe Micro SD kaartlezer die je via USB met je laptop of PC aansluit. Voor het gebruik van een Micro SD kaartlezer is geen extra software nodig. Ieder modern operating system herkent de Micro SD kaartlezer. Het gebruik is simpel: steek het Micro SD geheugenkaartje in de Micro SD kaartlezer en steek de USB stekker van de kaartlezer in je computer. Je mag ook eerst de Micro SD kaartlezer op je computer aansluiten.

Welke Micro SD kaartlezer gebruiken?

Er zijn verschillende soorten Micro SD kaartlezer. Welke is de handigste in jouw situatie? De eenvoudigste uitvoering bestaat uit een stick met aan de ene kant een USB stekker en aan de andere kant een slot waar je een Micro SD geheugenkaartje in kunt steken. Dit wordt ook wel eens een kaartleesstick of pen genoemd. Dit type Micro SD kaartlezer, is eenvoudig in gebruik. Steek het kaartje in het kaartslot, steek de Micro SD kaartlezer in een vrij USB slot op je computer en wacht tot het kaartje als icoontje op je desktop verschijnt. Dubbelklik op het icoontje om het geheugenkaartje te openen. Je kunt een aantal of alle foto’s en video’s selecteren en naar een map op je computer kopiëren. Is het kopieerproces klaar, dan kun je foto’s en video’s van het kaartje verwijderen om plaats te maken voor nieuwe foto’s. Trek het geheugenkaartje of de geheugenkaartlezer niet meteen uit je computer. Rechtsklik op het externe opslag icoontje en klik in het popup menu op “verwijderen”. Wacht tot je computer de verbinding met het geheugenkaartje verbroken heeft. Zodra het icoontje van je desktop verdwijnt, kun je de Micro SD kaartlezer en het geheugenkaartje veilig verwijderen.

USB 2.0 of USB 3.0?

Wij leveren een Micro SD kaartlezer met USB 2.0 of 3.0 aansluiting. De keuze tussen USB 2.0 of 3.0 is een keuze in snelheid. USB 2.0 is een wat oudere verbindingsnorm en heeft een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mbps (Mega bit per seconde). De nieuwere USB 3.0 verbindingsnorm heeft een veel sneller maximale overdrachtssnelheid van 5 Gbps (Giga bit per seconde) dat is ruim tien keer sneller. Gelukkig kun je een USB 3.0 Micro SD kaartlezer ook gebruiken op oudere computers met een USB 2.0 aansluiting. Dit heet backward compatible. Je kunt dan alleen niet gebruikmaken van de hoge overdrachtsnetheid. Deze blijft beperkt tot 480 Mbps, de snelheid van USB 2.0. Je kunt een USB 3.0 poort herkennen aan het blauwe plastic balkje in de poort. Heeft je laptop of computer een USB poort met dit blauwe balkje, dan kun je het beste een Micro SD kaartlezer met USB 3.0 kopen. Je kunt dan gebruikmaken van de snelle overdracht van USB 3.0. Heeft het plastic balkje in de USB poort van je PC of laptop een andere kleur dan blauw, dan heeft je computer een USB 2.0 poort. Je kunt dan gewoon een USB 2.0 Micro SD kaartlezer kiezen.

Soorten kaartlezers

Wij verkopen diverse types en soorten Micro SD kaartlezer. De types Micro SD kaartlezers op deze pagina kunnen allemaal Micro SD geheugenkaartje lezen. Er zijn verder enkele types die naast Micro SD kaartjes ook andere types kaartjes kunnen lezen. Als je verschillende soorten geheugenkaartjes gebruikt, kan het lonen om een type te kopen dat meerdere soorten kaartjes kan lezen. Voor gebruik onderweg is het handig om een klein model te kopen met ingebouwde USB stekker. Dit type heeft geen snoertje, dus dat kun je ook niet kwijt raken. Dit type is verkrijgbaar met de standaard USB A stekker en met de bekende mini USB stekker. De laatste is alleen geschikt voor het maken van een USB 2.0 verbinding. Voor gebruik thuis kun je een Micro SD kaartlezer kopen, die met een snoertje op je laptop of PC wordt aangesloten. Hierdoor kun je comfortabel het Micro SD geheugenkaartje in de reader steken en het na gebruik er ook weer makkelijk uithalen. Deze lezers worden geleverd met een vast snoertje of met een snoertje dat je met een USB stekker in de kaartlezer steekt. Heb je een PC kast met een vrije inbouwbay, dan kun je ook kiezen voor inbouw kaartlezer.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Micro SD kaartlezer, heb je vragen over welke van onze kaartlezers te kiezen of wens je een meer technische vraag over een Micro SD kaartlezer te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links