Compact Flash kaartlezers

Compact Flash geheugen kaartjes worden vaak toegepast in professionele apparatuur, het is een betrouwbare vorm van data opslag voor foto’s en video’s. Wanneer je van een foto- of videoreportage terugkeert, dan wil je natuurlijk graag het resultaat op een grote monitor beoordelen. De gemakkelijkste manier voor het overzetten van foto’s en video’s is een Compact Flash kaartlezer. Steek de USB plug van het apparaat in een vrije poort van je computer. Zodra je een kaartje in de lezer steekt, zal er een herkenning door je computer plaatsvinden en deze als extra opslagicoontje op je beeldscherm weergeven. Het overzetten en kopiëren gaat daarna op de gebruikelijke manier.

Compact Flash kaartlezer kopen

Dit product is speciaal geschikt voor dit type geheugenkaartjes. Het is een norm die al langer in gebruik is dan de SD geheugenkaart standaard. In de tijd dat Compact Flash de standaard was, waren geheugenchips nog niet zo ver geminiaturiseerd. Hierdoor zijn ze dan ook groter dan de SD geheugenkaartjes. Een type 1 kaartje heeft een formaat van 43 millimeter bij 36 millimeter en is 3,3 millimeter dik. Type 2 is 5 millimeter dik, maar wordt bijna niet meer gebruikt. Sommige oude PC’s en laptops hebben nog een interne kaartlezer poort voor deze kaartjes. Heb je geen ingebouwde poort in je laptop of PC, dan kun je een uitvoering gebruiken die je via de USB poort op laptop of PC aansluit. Deze is voorzien van een USB stekker. Steek de stekker in een vrije poort van je computer. Steek vervolgens het kaartje in de lezer. Zodra je laptop of PC het kaartje herkent, verschijnt er een nieuw icoontje op je desktop.

Compact Flash kaartlezer gebruiken

Dit apparaatje kun je via USB aansluiten. Afhankelijk van de uitvoering zijn er verschillende mogelijkheden om de lezer op je computer aan te sluiten. De eenvoudigste modellen hebben een vaste kabel met aan het einde de bekende platte stekker. Deze modellen zijn het eenvoudigst in gebruik. Zoek een vrije poort en steek daar de stekker van de Compact Flash kaartlezer in. Steek daarna een geschikte geheugenkaart in de lezer. Wacht tot je computer het kaartje herkent. Zodra de herkenning een feit is, verschijnt er een icoon voor externe opslag op je desktop. Om de inhoud te bekijken, dubbelklik je op dit icoontje. Je kunt de bestanden rechtstreeks op het kaartje bekijken en bewerken. Het is uit het oogpunt van snelheid beter om de foto’s en video’s eerst naar de harde schijf van je computer te kopiëren. Je kunt dit eenvoudig doen door de bestanden allemaal te selecteren en vervolgens naar een map op je PC of laptop te slepen.

USB 2 of 3 kaartlezer

Bij het kopen heb je de keuze uit een kaartlezer met USB 2.0 of 3.0 aansluiting. De wat oudere 2.0 versie heeft een overdrachtssnelheid van maximaal 480 Mbps (Mega bit per seconde). Wil je regelmatig veel foto’s en video’s naar je laptop of PC overzetten en wil je daar niet lang op hoeven te wachten, dan biedt de veel snellere 3.0 versie uitkomst. Met de moderne 3.0 norm haal je een overdrachtssnelheid tot maximaal 5 Gbps. Dat is meer dan 10 keer zo snel! Om van de voordelen van de 3.0 standaard gebruik te maken moet je wel een 3.0 aansluiting op je PC of laptop hebben. Een 3.0 aansluiting herken je eenvoudig door de kleur van het plastic balkje in de stekker. Heeft dit balkje een blauwe kleur, dan heb je te maken met een snelle 3.0 aansluiting. Heeft het balkje een andere kleur, dan heb je met de tragere 2.0 aansluiting te maken. Gelukkig zijn 2.0 en 3.0 aansluitingen gewoon door elkaar te gebruiken. De maximale snelheid die je kunt halen, wordt bepaald door de langzaamste schakel in de keten.

Kaartlezer soorten

Onze producten zijn allemaal geschikt voor het lezen van Compact Flash geheugenkaartjes. De combi modellen zijn ook geschikt voor andere soorten. Heb je apparatuur voor verschillende soorten geheugenkaartjes, dan loont het om een combi uitvoering aan te schaffen die alle verschillende soorten kaartjes kan lezen die je in je bezit hebt. Wil je een uitvoering voor onderweg, koop dan een licht en klein model. Deze hebben vaak een handig vast snoertje met stekker, dat je dus nooit kwijt kunt raken. Een klein model kun je eenvoudig in je cameratas opruimen, zodat je ook onderweg je geheugenkaartjes op een computer in een internet cafe kunt overzetten. Wil je een uitvoering voor thuisgebruik, koop dan een uitgebreid model dat geschikt is voor meerdere soorten kaartjes. Deze typen hebben een los snoertje dat je met een USB plug in de lezer aansluit. Ligt deze op een onhandige plek, dan kun je hem eenvoudig loskoppelen van het snoertje. Wil je hem weer gebruiken, dan steek je het plugje er weer in. Je kunt het snoertje gewoon in je PC of externe hub laten zitten.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Compact Flash kaartlezer, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Ik bestel hier alweer enige jaren, betrouwbaar adres. Reageert snel op mail en binnen een dag geleverd." 9,4
Perfect "Snelle levering, duidelijke website, top. Echt een aanrader." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links