Compact Flash kaartlezers

Compact Flash geheugen kaartjes worden vaak toegepast in professionele apparatuur, het is een betrouwbare vorm van data opslag voor foto’s en video’s. Wanneer je van een foto- of videoreportage terugkeert en je hebt meerdere kaartjes met foto’s, dan wil natuurlijk graag het resultaat op een grote monitor beoordelen. De gemakkelijkste manier voor het overzetten van foto’s en video’s is een Compact Flash kaartlezer. Steek de USB plug van de Compact Flash kaartlezer in een vrije poort van je PC of laptop. Zodra je een Compact Flash kaartje in de lezer steekt, zal het kaartje door je computer herkend worden en als extra opslag met een icoontje op je desktop verschijnen.

Compact Flash kaartlezer kopen

Een Compact Flash kaartlezer wordt ook wel Compact Flash card reader genoemd. Een Compact Flash kaartlezer is speciaal geschikt voor Compact Flash geheugenkaartjes. Compact Flash is een geheugenkaartnorm die al langer in gebruik is dan de SD geheugenkaart standaard. In de tijd dat Compact Flash de standaard was, waren geheugenchips nog niet zo ver geminiaturiseerd. Hierdoor zijn Compact Flash kaartjes groter dan de SD geheugenkaartjes. Een type 1 Compact Flash kaartje heeft een formaat van 43 millimeter bij 36 millimeter en is 3,3 millimeter dik. Type 2 Compact Flash is 5 millimeter dik, maar dit type wordt bijna niet meer gebruikt. Sommige oude PC’s en laptops hebben nog een interne Compact Flash kaartlezer poort. Heb je geen ingebouwde Compact Flash kaartlezer poort in je laptop of PC, dan kun je een Compact Flash kaartlezer gebruiken die je via de USB poort op laptop of PC aansluit. De Compact Flash kaartlezer is voorzien van een USB stekker. Steek de USB stekker in een vrije USB poort van je computer. Steek vervolgens het Compact Flash kaartje in de Compact Flash kaartlezer. Zodra je laptop of PC het kaartje herkent, verschijnt er een nieuw icoontje op je desktop.

Compact Flash kaartlezer gebruiken

Een Compact Flash kaartlezer kun je via USB op je computer aansluiten. Afhankelijk van de uitvoering zijn er verschillende mogelijkheden om de lezer op je computer aan te sluiten. De eenvoudigste Compact Flash kaartlezer heeft een vaste USB kabel met aan het einde de bekende platte USB stekker. Deze stekker wordt ook aangeduid met USB A stekker. Deze Compact Flash kaartlezer is het eenvoudigst in gebruik. Zoek een vrije USB poort op PC of laptop en steek daar de USB A stekker van de Compact Flash kaartlezer in. Steek daarna een Compact Flash geheugenkaart in de Compact Flash kaartlezer. Wacht tot je PC of laptop het kaartje herkent. Zodra het kaartje herkend is, verschijnt er een icoon voor externe opslag op je desktop. Om de inhoud van het kaartje te bekijken, dubbelklik je op dit icoontje. Je kunt de bestanden rechtstreeks op het kaartje bekijken en bewerken. Het is uit het oogpunt van snelheid beter om de foto’s en video’s die op het kaartje staan eerst naar de harde schijf van je pc of laptop te kopiëren. Je kunt dit eenvoudig doen door de bestanden allemaal te selecteren en vervolgens naar een map op je PC of laptop te slepen.

USB 2.0 of USB 3.0 kaartlezer

Bij het kopen van een Compact Flash kaartlezer heb je de keuze uit een kaartlezer met USB 2.0 of USB 3.0 aansluiting. De wat oudere USB 2.0 aansluiting heeft een overdrachtssnelheid van maximaal 480 Mbps (Mega bit per seconde). Wil je regelmatig veel foto’s en video’s van een Compact Flash kaartje naar je laptop of PC overzetten en wil je daar niet lang op hoeven te wachten, dan biedt de veel snellere USB 3.0 aansluiting uitkomst. Met de moderne USB 3.0 norm haal je een overdrachtssnelheid tot maximaal 5 Gbps. Dat is meer dan 10 keer zo snel! Om van de voordelen van USB 3.0 gebruik te maken moet je wel een USB 3.0 aansluiting op je PC of laptop hebben. Een USB 3.0 aansluiting herken je eenvoudig door de kleur van het plastic balkje in de stekker. Heeft dit balkje een blauwe kleur, dan heb je te maken met een snelle USB 3.0 aansluiting. Heeft het balkje een andere kleur, dan heb je met de tragere USB 2.0 aansluiting te maken. Gelukkig zijn USB 2.0 en 3.0 aansluitingen gewoon door elkaar te gebruiken. De maximale snelheid die je kunt halen, wordt bepaald door de langzaamste schakel in de keten.

Kaartlezer soorten

Onze kaartlezers zijn allemaal geschikt voor het lezen van Compact Flash geheugenkaartjes. De combi kaartlezers zijn ook geschikt voor andere soorten kaartjes. Heb je apparatuur met verschillende soorten geheugenkaartjes, dan loont het om een combi kaartlezer aan te schaffen die alle verschillende soorten kaartjes die je in je bezit hebt kan lezen. Wil je een Compact Flash kaartlezer voor onderweg, koop dan een licht en compact model. Deze kaartlezers hebben vaak een handig vast snoertje met USB stekker, dat je dus nooit kwijt kunt raken. Een compact model kaartlezer kun je eenvoudig in je cameratas opruimen, zodat je ook onderweg je Compact Flash kaartjes op een laptop of PC in een internet cafe kunt overzetten. Wil je een Compact Flash kaartlezer voor thuisgebruik, koop dan een uitgebreid model dat geschikt is voor meerdere soorten kaartjes. Deze kaartlezers hebben een los snoertje dat je met een USB plug in de Compact Flash kaartlezer aansluit. Ligt de kaartlezer in de weg, dan kun je deze eenvoudig loskoppelen van het snoertje. Wil je hem weer gebruiken, dan steek je het USB plugje weer in de Compact Flash kaartlezer. Je kunt het snoertje gewoon in je PC of USB hub laten zitten.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Compact Flash kaartlezer, heb je vragen over welke van onze kaartlezers te kiezen of wens je een meer technische vraag over een Compact Flash kaartlezer te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links