Micro SD kaartlezers

Het Micro SD geheugenkaartje is een handig klein medium dat veel ruimte biedt voor opslag. Maar wat als deze tijdens het fotograferen of filmen vol raakt? Je kunt dan geen foto’s of video’s meer maken. Slim is om de bestanden over te zetten op je laptop of computer. Het overzetten van foto’s en video’s naar je pc of laptop doe je het snelste met een zogeheten Micro SD kaartlezer. Steek het geheugenkaartje in de lezer. Steek daarna de USB plug in een vrije poort van je computer. Er verschijnt een icoontje externe opslag op je desktop. Je kunt nu de data overzetten, kopiëren. Bestel direct het product van jouw keuze of lees eerst de uitgebreide informatie.

Micro SD kaartlezer kopen

Dit is het nieuwste geheugenkaartje voor gebruik in consumentenelektronica. Ze hebben een formaat van 15 millimeter lang, 11 millimeter breed en maar 1 millimeter dik. Daarmee is het 't kleinste uitneembare geheugenkaartje dat op de markt is. Ze passen in een Micro SD adapter die er vaak gratis bij geleverd wordt. Natuurlijk wil je de adapter niet altijd mee hoeven nemen en is het ook meer werk om het kaartje eerst in een adapter te steken en daarna in een kaartlezer. Het is veel handiger om een apparaatje te hebben waar je direct een Micro SD kaartje in kunt steken. Er zijn weinig laptops en PC’s met een ingebouwde Micro SD kaartlezer, dus je bent aangewezen op een externe uitvoering die je via USB met laptop of PC verbindt. Voor het gebruik is geen extra software nodig. Ieder modern operating system herkent ze. Het gebruik is simpel: steek het opslagmedium in het apparaatje en steek deze in je PC. Je mag ook eerst de aansluiting met de computer tot stand brengen.

Welke uitvoering moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Welke is de handigste in jouw situatie? De eenvoudigste uitvoering bestaat uit een stick met aan de ene kant een USB stekker en aan de andere kant een slot waar je een geheugenkaartje in kunt steken. Dit wordt ook wel eens een kaartleesstick of pen genoemd. Dit type is eenvoudig in gebruik. Steek het kaartje in het kaartslot, steek het apparaatje in een vrij USB slot en wacht tot een icoontje op je desktop verschijnt. Dubbelklik op het icoontje om het geheugen te openen. Je kunt een aantal of alle foto’s en video’s selecteren en naar een map op je computer kopiëren. Is het kopieerproces klaar, dan kun je foto’s en video’s van het kaartje verwijderen om plaats te maken voor nieuwe foto’s. Trek het SD geheugenkaartje of de lezer niet meteen uit je computer. Rechtsklik op het externe opslag icoontje en klik in het popup menu op “verwijderen”. Wacht tot je computer de verbinding met het opslagmedium verbroken heeft. Er wordt aangegeven wanneer het veilig verwijderd kan worden.

USB 2.0 of 3.0?

Wij leveren een kaartlezer met USB 2.0 of 3.0 aansluiting. De keuze tussen de versies is een keuze voor snelheid. 2.0 is een wat oudere verbindingsnorm en heeft een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mbps (Mega bit per seconde). De nieuwere 3.0 verbindingsnorm heeft een veel hogere maximale overdrachtssnelheid van 5 Gbps (Giga bit per seconde) dat is ruim tien keer sneller. Gelukkig kun je een 3.0 apparaat ook gebruiken op oudere computers met een 2.0 aansluiting. Dit heet backward compatible. Je kunt dan alleen niet gebruikmaken van de hoge overdrachtssnelheid. Deze blijft beperkt tot 480 Mbps, de snelheid van de 2.0 standaard. Je kunt een 3.0 poort herkennen aan het blauwe plastic balkje in de poort. Heeft je laptop of computer een poort met dit blauwe balkje, dan kun je het beste een kaartlezer met 3.0 kopen. Je kunt zo gebruikmaken van de snelle overdracht van de 3.0 standaard. Heeft het plastic balkje een andere kleur dan blauw, dan heeft je computer een 2.0 poort. Je kunt dan gewoon de USB 2.0 uitvoering kiezen.

Soorten kaartlezers

Wij verkopen diverse types en soorten kaartlezer. De types op deze pagina kunnen allemaal Micro SD geheugenkaartjes lezen. Er zijn verder enkele types die naast Micro SD ook andere types kaartjes kunnen lezen. Als je verschillende soorten geheugenkaartjes gebruikt, kan het lonen om een type te kopen dat meerdere soorten kaartjes kan lezen. Voor gebruik onderweg is het handig om een klein model te kopen met ingebouwde USB stekker. Dit type heeft geen snoertje, dus dat kun je ook niet kwijt raken. Dit type is verkrijgbaar met de standaard stekker en met de bekende mini USB stekker. De laatste is alleen geschikt voor het maken van een 2.0 verbinding. Voor gebruik thuis kun je een uitvoering kopen, die met een snoertje op je laptop of PC wordt aangesloten. Hierdoor kun je comfortabel het geheugenkaartje in de reader steken en het er na gebruik ook weer makkelijk uithalen. Deze apparaatjes worden geleverd met een vast snoertje of met een snoertje dat je in de kaartlezer steekt. Heb je een PC kast met een vrije inbouwbay, dan kun je ook kiezen voor een inbouw kaartlezer.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Micro SD kaartlezer, heb je vragen over welk artikel uit ons assortiment te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Ik bestel hier alweer enige jaren, betrouwbaar adres. Reageert snel op mail en binnen een dag geleverd." 9,4
Perfect "Snelle levering, duidelijke website, top. Echt een aanrader." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links